Nieuws

Blijf op de hoogte van alle digitale bibliotheek ontwikkelingen!

 • AP: beoordelingen individuele accountants mogen niet zomaar worden gepubliceerd

  RSS-feed Autoriteit Persoonsgegevens Oct 4, 2022

  Het kabinet wil voortaan beoordelingen van het werk van individuele accountants publiceren. Dat is een te grote inbreuk op de privacy van accountants, vindt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het kabinet moet dit wetsvoorstel daarom aanpassen, adviseert de AP.

 • AP: ongevraagd doorgeven persoonsgegevens aan kerken moet stoppen

  RSS-feed Autoriteit Persoonsgegevens Sep 7, 2022

  De overheid moet kerken niet meer zomaar persoonsgegevens van kerkleden doorsturen uit de administratie van de overheid, de Basisregistratie Personen (BRP). Dat stelt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in een advies aan het kabinet.

 • Dag van de FG uitgesteld

  RSS-feed Autoriteit Persoonsgegevens Aug 23, 2022

  De Dag van de FG op 12 oktober aanstaande kan helaas niet doorgaan. Door capaciteitsproblemen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kunnen we deze dag nu niet organiseren zoals u van ons mag verwachten.

 • AP: stel grenzen aan opnieuw gebruiken van persoonsgegevens uit overheidsdata

  RSS-feed Autoriteit Persoonsgegevens Aug 10, 2022

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) adviseert het voorstel voor een wijziging van de Wet hergebruik van overheidsinformatie aan te passen. Het voorstel, waarin het kabinet overheidsinstellingen aanmoedigt overheidsdata, inclusief persoonsgegevens, beschikbaar te stellen voor hergebruik, stelt onvoldoende grenzen. Met het risico[…]

 • Zorgen privacytoezichthouders over verplichte scan op kindermisbruik

  RSS-feed Autoriteit Persoonsgegevens Aug 3, 2022

  Een nieuw Europees wetsvoorstel dat communicatiediensten verplicht communicatie te scannen op kindermisbruik, moet worden aangepast. Dat adviseren de European Data Protection Board (EDPB) en de European Data Protection Supervisor (EDPS) aan de Europese Commissie. Het voorstel brengt het risico met[…]

 • Jan 1, 1970

  Wat is waar? Kan ik dit bericht wel geloven? Hoe kom ik daar achter? Op zondag 6 november organiseert de KB het Fake News Festival.

 • Jan 1, 1970

  Het onderworpen meisje of de gedenkschriften van mejuffer Constantia verscheen voor het eerst in 1796 bij drukker Onnekink in Leiden. Een 2e druk van het boek is nu te zien bij de KB.

 • Jan 1, 1970

  Nederlanders vinden Max Havelaar, Van den vos Reynaerde en De avonden de belangrijkste klassiekers van onze literatuur. Ook krijgen vrouwelijke auteurs steeds meer waardering. Dat blijkt uit de resultaten van de Canonenquête 2022.

 • Jan 1, 1970

  Op zaterdag 8 oktober is het Museumnacht in Den Haag. Ook de KB doet mee. Bij ons bewonder je performances van 6 spoken word-dichters, die aan de slag zijn gegaan met het Gruuthusehandschrift.

 • Jan 1, 1970

  Van 4 tot en met 11 november 2022 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Als kernpartner van Netwerk Mediawijsheid ondersteunt de KB alle bibliotheken bij het meedoen aan deze week. Dit jaar is het thema ‘Like en Cancel’. We[…]